Tal med dine medstuderende om det!

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email
medstuderende

Da jeg kom ind på mit drømmestudie (jura), var jeg virkelig glad, men samtidig også ekstrem nervøs. Fra starten af havde jeg høje forventninger til mig selv, og var indstillet på, at jeg de næste fem år kun skulle bruge tiden på bøger, opgaver, eksamen og endnu flere bøger. Det viste sig hurtig at være den helt forkerte tilgang til studiet.

Selvom jeg kun er i midten af 2. semester, kan jeg allerede reflektere over min studietid. Jeg har lært, at en afslappet tilgang til studiet hjalp mig med at arbejde mere effektivt. Ja der er meget at læse, men det handler samtidigt om at administrere sin egen tid, så jeg kan lave andet, som ikke er skole relateret. Det er vigtigt at koble fra. Der er forskellige måder at gøre det på. Det kan være gennem træning, familie, veninder og venner eller en god film på Netflix. Det vigtigste er at jeg tænker på noget andet end studiet, ellers kan det godt gå hen og blive tungt.

Når jeg så tager fat i bøgerne, er det vigtigt, at jeg først og fremmest fjerner alle former for ”støj” eller forstyrrelser. Jeg finder et roligt sted at læse og ligger telefonen væk. Jeg forbereder mig mentalt på, at de næste par timer vil jeg bruge på læsning. Det vil sige, at jeg lægger en realistisk læseplan. Vi lærer alle forskelligt, og den samme studiemetode fungerer ikke for alle. Nogle foretrækker at læse før en forelæsning, andre læser efter forelæsningen. Nogle tager noter i mens de læser, og andre gør ikke. Jeg har brugt meget tid på at reflektere over, hvordan jeg lærer bedst.

En anden ting som har være vigtig for mig, er støtten fra mine medstuderende. Noget der er basalt for unge studerende, er, at vi hurtigt begynder at sammenligne os selv med andre. Konkurrencementaliteten kan tage over. Det kan nogle gange være usundt for vores trivsel. Når det sker for mig, minder jeg mig selv om, at mine medstuderende også kan synes, at studiet slider på dem. Her bruger jeg tid på at tale med mine medstuderende om studiet. Det plejer altid at tage noget af frustrationen. Når jeg bruger tid på at tale med mine medstuderende, så invester jeg i de nære relationer. For mig har været altafgørende, at jeg har gode mennesker omkring mig på studiet.  

Det, som har hjulpet mig igennem den første svære tid på studiet, er at være give mig selv tid til at mærke efter, hvordan jeg har det med det, jeg oplever på studiet og dele mine tanker og til frustration med mine medstuderende.

Atiqa Mahomed

Jurastuderende

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *