Studietiden skal ikke kun handle om læsning

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email
studie

Da jeg startede på jurastudiet, søgte jeg nettet tyndt efter råd til, hvordan jeg skulle gribe det hele an. Man skulle tro det var løgn, men den er god nok. Jeg vidste, at det var et benhårdt studie, som havde et specielt ry. Ligeledes var jeg nervøs for studiestarten og studietiden generelt, da jeg havde et par fordomme knyttet til studiemiljøet og jurastuderende på forhånd. Jeg fandt gode råd til karakterne, studieteknikker og guides til stresshåndtering, men hvor ville jeg ønske, at nogen havde fortalt mig følgende:

Det kan være hårdt at starte på et studie – af forskellige årsager. Det kan være, fordi man flytter by, er den første i familien, der tager en akademisk uddannelse eller måske er lidt nervøs for at træde ind i en helt ny verden. Pludselig føler man en uigennemskuelighed og skal samtidig læse mere end man har gjort hele gymnasiet. Selvom det hele er spændende, er det også rigtig overvældende. Der er meget at tage stilling til, og der er mange indtryk på én og samme gang. Tempoet er hurtigere, stoffet er svære, usikkerheden er større og studiemiljøet er ikke fejlfrit.

Tag alle indtryk til dig og giv dig selv den tid det tager. Det er fint ikke at være på hele tiden og det er fint at føle sig forvirret i starten. Det tager tid at finde sit fodfæste på et studie, hvor karakterræs, stress og bekymringer over fremtidig karriere, er
”normalt”. Alt falder mere til ro med tiden, og du skal nok finde en balance i denne her meget store juraverden.

Husk, at studietiden også handler om at opbygge noget, der ikke kan måles og bedømmes på en karakterskala, nemlig en personlighed. Studietiden er også lig med selvudvikling og der er nogle ting man ikke kan sidde i læsesalen og studere sig til, som også skal dyrkes. Hvis vi kun får gode karakterer og ikke danner personlighed, er det et skridt frem og to tilbage, for så reducerer vi vores virke til tørre tal. Og det er
unægteligt, at vi skal stræbe efter gode karakterer, gøre os umage og knokle. Alt skal heller ikke være sjovt, men presset vi oplever skal ikke overskygge det faktum, at vi læser en aktuel, relevant og spændende uddannelse, og det skal bestemt ikke overskygge glæden. Glæden skal ikke sættes på pause, fordi vi skal gennemføre et studie. Det hele skal med.

Jura er læsetungt studie og der er ikke særlig meget samvær i bøgerne, så husk også at løfte blikket. Dyrk fællesskabet, hjælp hinanden og del ud af jeres erfaringer. Der er brug for, at vi alle sammen kommer ud dygtige og glade på den anden side, hvis det her samfund skal fungere optimalt. I øvrigt kommer det absolut ingen til gavn, at du er fuldstændig ødelagt efter endt studie. Dårlig trivsel er noget vi længe har ladet stå til, men det må have en ende. Folk skal helt grundlæggende have det godt, og der må vel være en iboende logik hos os, der fortæller, at det er helt i hegnet, at jurastuderende har det så dårligt som flere statistikker viser. Vi skal ændre den kultur, der tillader det.

Halima Banouri, jurastuderende

Bloggen er udtryk for skribentens holdning

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *