Pressede jurastuderende

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email
pres

Det juridiske studium er en af de mest søgte uddannelser i Danmark. Men behøver popularitet og pres følges af?

Det er der i hvert fald noget, der taler for, at det gør på jurastudiet på Københavns Universitet. Den nye studiemiljøundersøgelse på Det Juridiske Fakultet fra maj 2019 viser, at 74 % af de studerende oplever fysiske stress-symptomer op til eksamen eller i forbindelse med aflevering af opgaver/projekter. Samtidig oplever hele 49 % af de studerende fysiske stress-symptomer i dagligdagen. Stress-symptomer som hjertebanken, ondt i maven, nedtrykthed, koncentrationsbesvær, søvnbesvær er således hverdag for rigtig mange studerende. Der er et enorm pres.

Et nærmere blik på studiemiljøundersøgelsen viser top-3 over, hvorfor de studerende oplever stress. Det skyldes: et stort pres for at få de rette erfaringer og kvalifikationer på CV’et, et stort pres i forbindelse med eksamenssituationer og et stort pres på toppræstationer fra de studerende selv.

Årsagerne til den høje stress-procent er mange. Lige fra den stigende individualisering set i sammenhæng med høje krav til selvudvikling, et ustandseligt karakterræs og ikke mindst studerendes manglende kendskab til, hvad der reelt forventes af dem på den anden side af studielivet.

I My Law story arbejder vi for at øge studie- og arbejdsglæden for både jurastuderende og jurister. Vi tror på, at vi ved at dele erfarne juristers personlige fortællinger om deres karriereliv, formidler juridisk undervisning på en overskuelig måde. Gennem korte dokumentarfilm om livet på de danske arbejdspladser, skaber vi rum for refleksion og diskussion. Det er med til at genskabe balancen mellem et meningsfuldt studie- og arbejdsliv.

De sidste par måneder har teamet bag My Law Story arbejdet på idé- og konceptudvikling af tre nye digitale koncepter. De skal støtte de studerende i at genskabe balancen mellem krav og ressourcer. Programmerne vil vi producere henover sommeren, så de studerende til efteråret – allerede fra semesterstart – kan få kvalificeret input til, hvordan de kan blive bedre til at passe godt på sig selv. Det er på tide at knække stress-kurven og genindføre studieglæden. I det lange løb er det også en investering i arbejdsglæden for jurister på arbejdsmarkedet.

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *