Hvad vælger du?

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email
unge

Vi, studerende, er som regel unge mennesker med høje forventninger til os selv – og vi har måske endda forventninger udefra. Det kan være motiverende, for vi har både os selv og andre til at skubbe os i gang. Det samme kan også være demotiverende, for alle de fejl, vi begår undervejs kan have så negativ en virkning, at det bevirker følelser som frygt, skam og udstødelse. Den demotiverende del betyder yderligere, at vi ofte begrænser vores fremtidige handlinger, for hvad hvis vi begår endnu en fejl?

Det er her først vigtigt at vide, hvordan vi alle er i samme båd. Ingen af os er fejlfri. Det er helt klart kliché, men fejler du, så prøv igen. Jeg understreger igen, at de fleste af os er unge. Det betyder, at der er så meget livserfaring i vente for os, at der er plads til at fejle for netop at opnå livserfaring.

Endnu en kliché: du lærer af at fejle. Hvis ikke du fejler, laver du så noget? Bevæger du dig ud af din tryghedszone? Udvikler du dig? Det er helt klart nemmere sagt end gjort, men lad ikke din frygt stoppe dig. Der er så meget, du kan endnu, og enkelte fejl undervejs dårliggør dig ikke. Det virker måske sådan, men hver gang du fejler, så viser det, at du 1) har gang i noget, 2) prøvede og 3) er kommet ud på den anden side som et mere erfaringsrigt menneske.

Bid mærke i det her!

Det er naturligvis ikke en særlig rar følelse at fejle, men prøv se det fra et større perspektiv. Hvad er det rent faktisk, der stopper dig? Følelsen af frygt, skam og udstødelse? Den modstand du får ved at fejle er følelser og ikke reel fysisk modstand. 

Dét, der skal skabe frygt i dig, er ikke at fejle. Dét, der skal skabe frygt i dig, er alt, du går glip af pga. din frygt for at fejle.

… Du sendte en jobansøgning ind én gang og fik afslag. Du turde ikke sende endnu en afsted. Hvad hvis anden gang var lykkens gang? … 

Prøv at tygge på det, og pøj pøj! Du skal nok klare den!

Skrevet af Manolya Bilge, jurastuderende.

De holdninger der gives udtryk for i dette blogindlæg er skribentens egne.

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *