Fra dansk retshistorie til global retshistorie

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email

Sammen med professor Ditlev Tamm har vi rejst Danmark tynd, når vi har optaget episoder til vores serie i retshistorie. Det er i løbet af de sidste par år blevet til hele 30 unikke fortællinger om historiske steder, der har betydning for dansk retshistorie.

Vi har bl.a. optaget på Christiansborg, Rosenborg Slot, Roskilde domkirke, Heksemuseet i Ribe og Skaføgaard. Idéen bag serien har været at formidle dansk retshistorie visuelt og dermed øge interessen for et felt, som ellers kræver læsning af tunge værker. Den visuelle fortælling øger spændingen og fastholder seernes interesse, så læring bliver nemt og sjovt.

Vores arbejde i Danmark har gjort os nysgerrige på den store verden og derfor har det naturlige skridt for os været se mod fremmede himmelstrøg. Vi ønsker at hente viden hjem til Danmark og styrke danskernes globale udsyn.

PAKISTAN – har været vores første destination. I maj rejste vore team til Islamabad og sammen med et lokalt produktionshold kastede vi os ud i en undersøgelse af den pakistanske retshistorie og retsinstitutioner. Det blev til flere timers optagelse rundt omkring i hele hovedstaden og interviews med 10 personer.

Resultatet er en dokumentarfilm, som får premiere i 2023. Hold øje med vores SoMe platforme for lanceringen.

Hvor vi rejser hen næste gang er endnu uvist, men en ting er sikkert: dette er kun begyndelsen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *