Bonus Pater Studerende

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email
mental sundhed
Når man taler om sundhed, har mange en tendens til at glemme den mentale sundhed. Jeg oplever ikke, at mine medstuderende taler særlig meget om mental sundhed, og hvorfor denne er så vigtig at passe på. Stress, angst og depression. Det er noget, som rammer mange studerende, men vi taler alt for sjældent med hinanden om det. Hvad er det, der fører til, at flere og flere studerende oplever mistrivsel?

Jeg gætter på, at det er forsøget på at være den perfekte studerende. En studerende som skal have 12-taller i streg. En studerende som har styr på alt pensum og altid dukker op til alle forelæsninger. Desværre er det en ret høj standard at følge. I forsøget på at leve op til denne standard det glemmer mange af os at mærke efter, om vores mentale helbred kan følge med os. Vi mennesker er ikke perfekte, og der skal være plads til både at fejle og skrue ned for tempoet en gang i mellem. 

En del statistikker viser, at flere og flere studerende rammes af både stress, angst og depression. Jagten på at være en bonus pater-studerende har slået fejl. Jeg kender studerende som i jagten på at være den perfekte studerende ikke længere kan være i sig selv. De har svært ved at sove, svært ved at komme op om morgenen, og de har svært ved at få hverdagen til at fungere. Men de taler ikke om det. Kun en sjældent gang lykkes det mig at bringe emnet på banen, og så åbner de sig lidt op. 

Vores mentale sundhed snakker vi ikke om. Det er ikke okay. Der skal være plads til at fejle, plads til ikke at være den bedste, og ikke mindst – plads til at kunne tale om mental sundhed studerende imellem.

Skrevet af Anisa Alam, jurastuderende.

De holdninger der gives udtryk for i dette blogindlæg er skribentens egne.

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *