Bliv din egen vildeste drøm

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email

Trivselsundersøgelserne giver dybe panderynker, og det er et faktum, at mistrivsel på jurastudiet er et udbredt problem. Det skal vi ikke bruge tid på at diskutere. Derfor får du hermed et par råd fra mig, en medstuderende – i håbet om, at problemerne vedrørende mistrivsel stille og roligt elimineres ved blandt andet at udveksle råd mellem hinanden. Du kan vælge og vrage, som du har lyst til.

Din viden er noget ingen kan tage fra dig, og derfor er det vigtigt at du altid dygtiggøre dig selv, og sørger for at du altid har en iver efter at lære. Når den er brændt ud, skal du tage værktøjskassen frem, for så er der noget, der skal fikses. Vær nysgerrig – ikke kun på jura, men også andre felter, samfundsforhold, dine studiekammerater og verden. Det, at ambition skriger ud af dine øjne, det at man kan høre, at du er passioneret, når du snakker, og at du kan løfte humøret hos en eksamensangst medstuderende, er bestemt også noget vi skal stræbe efter.

Køb dine overstregningstusser og tag din overdosis af kaffe, men husk også bare, at det i sidste ende er dit liv, du former lige nu. Husk at spørge dig selv, hvilket liv du vil have dig og hvad dit liv skal handle om. Find derfor din passion. Hvad brænder dit hjerte for? Er der noget du ikke kan få ud af hovedet? Hvad ligger du søvnløs over? I forlængelse heraf, så sørg for at jagte dine egne drømme og ikke din vens, venindes eller partners. Dit liv er for kort til at leve andres drømme; bliv hellere din egen vildeste drøm. Du er den eneste, der kan give dig alt, hvad du vil have. Gå ud og jagt det – det er gratis at prøve. Man mister ofte intet, men har mulighed for at vinde alt. Hvordan ved du, at du ikke kan, før du overhovedet har prøvet?

Opskriften på ulykkelighed er at sammenligne sig selv med andre, og følge andres skabelon. Stop med at være et får, der følger flokken, og gå dine egne veje. Der er mange på studiet, der arbejder ihærdigt efter at polere overfalden på et krakeleret glansbillede, og pege fingre ad folk, der stikker lidt ud, eller gør tingene på deres egen måde, fordi de selv har mangel på mod til at gøre det samme. Flokmentaliteten skaber en dødkedelig stemning, og styrker mistrivsel, så stå ved dig selv og lad ikke dine værdier og principper blive til støv. Lad det prelle af hvad nogle måske mener om dig, og lad folk være sladdertanter.

Herudover, så vær’ glad på andres vegne, og husk at klappe dig selv på skulderen. Du sidder ikke på jurastudiet for at studere janteloven – du må godt anerkende dine egne succeser, med måde selvfølgelig – ydmyghed klæder også mennesket.

Skrevet af Halima Banouri, jurastuderende.

Indholdet i dette blogindlæg er udtryk for skribentens egen holdning.

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *