Kønsdiversiteten skal styrkes i advokatbranchen

Del med andre
Facebook
LinkedIn
Email

Diversitet er endelig for alvor kommet på dagsorden i advokatbranchen. Kønsdiversiteten er det område, der er mest fokus på i disse år. Flere og flere kvinder i branchen efterspørger en ligelig kønsfordeling i ledelseslagene.

Hvorfor?

Fordi der er noget galt, når 2 ud af 3 jurastuderende er kvinder, og 37 procent af alle danske advokater er kvinder, men når kun hver 8. partner i landets 10 største advokatkontorer er en kvinde.

Hvorfor daler kønsdiversiteten jo længere op vi kommer i hierarkiet? Tja det har vi reflekteret rigtig meget over de sidste par år. En af årsagerne er, at når vi ansætter, fremmer vi dem, der både minder om os selv og har samme kompetencer som os selv.

Nu er tiden er kommet til, at vi reagerer på vores gode intentioner. Der skal handles nu, hvis branchen gerne vil undgå en alvorlig diversitetskrise. Advokatbranchen har brug for at opbygge en arbejdskultur, som tiltrækker en mangfoldig arbejdskraft på partnerniveau. Det er ingen hemmelighed, at mennesker som trives arbejdspladsen, præsterer bedre. En styrket kønsdiversitet vil kunne mærkes på bundlinjen.

Her kommer 2 forslag til løsninger, som virksomheder der ønsker at styrke diversiteten, kan overveje:

  • Tilknyt en diversitetskonsulent til rekrutteringsteamet i virksomheden. De fleste advokatvirksomheder kan ikke komme udenom, at de har behov for at hente ekstern viden om diversitets-skabende processer for at undgå unconscious bias, som ofte spiller en afgørende rolle i ansættelsen af nye medarbejdere.
  • Digitalisering og visualisering af diversitetsrettede initiativer. Flere advokatvirksomheder afholder meningsfulde workshops, møder og arrangementer, som skal styrke diversiteten. Desværre er det kun de inviterede – og dermed en begrænset persongruppe, som får gavn af initiativerne. Optag det I laver på diversitetsområdet og upload det på jeres interne medieplatforme. Når I visuelt ser, det I laver, vil I også spotte udfordringerne i jeres virksomhed. Når det sker, vil løsningerne på komme helt af sig selv.  

Bloggen er skrevet af Sabba Mirza, dir. My Law Story

For meget mere My Law Story kan du blive medlem her. Du kan også følge os på Facebook, Linkedin, YouTube og Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *